ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

«Κι’ εσύ τέκνο .. Γιώργο;» - Πνευματικός-Οικονόμου σημειώσατε .. Χ

Ισοπαλία στα σημεία για Γ. Οικονόμου και Αλ. Πνευματικό - Δωρεάν μαθήματα "Πολεμικών Τεχνών Επικοινωνίας" στο Δ.Σ. του Δήμου Κορινθίων

Διαστάσεις μεγαλύτερες του αναμενόμενου έλαβε η υπόθεση της εκδήλωσης στην Κόρινθο με αγώνες σε κλουβιά από το ΚΕΠΑΠ. Η κόντρα μεταξύ του Προέδρου του Κέντρου Γ. Οικονόμου και του Δημάρχου Αλ. Πνευματικού διήρκεσε σχεδόν 1 μήνα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος και κατέληξε με την παραίτηση Οικονόμου.

Στη συνεδρίαση του τελευταίου Δ.Σ. εξελίχθηκαν κωμικές καταστάσεις θα τολμούσαμε να πούμε, με τον πρώην Πρόεδρο να πετά την παραίτηση του στην έδρα του Δημάρχου για να του την πετάξει στη συνέχεια πίσω ο Δήμαρχος δηλώνοντας ότι δε την δέχεται και είναι έτοιμος να πάει στα Δικαστήρια αν ο πρώην πρόεδρος δεν ανακαλέσει τη δήλωση ότι ο Δήμαρχος γνώριζε εξ’ αρχής τα πάντα. Αυτό ήταν και το " highlight" της συνεδρίασης.

ΤΑ "ΓΚΟΛ" ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ

Φαινομενικά ο Αλέκος κερδίζει το γύρο της αντιπαράθεσης με τον Οικονόμου αφού

  • πρώτον κέρδισε την παραίτησή του,
  • δεύτερον έβαλε το Βασίλη Νανόπουλο ουσιαστικά να τον υπερασπιστεί σε συνέντευξη Τύπου (τι άλλο θα δούμε..),
  • τρίτον έχει κερδίσει κάποιους επικοινωνιακούς πόντους εμφανιζόμενος ως ο υπερασπιστής των νοικοκυραίων κόντρα σε βαρυποινίτες,
  • τέταρτον βρήκε την ευκαιρία να βγάλει στη «σέντρα» Σταυρέλη και Χασικίδη (με τις ευλογίες Νανόπουλου),
  • πέμπτον βρίσκει μια αφορμή από μια δήλωση-παρανυχίδα του Οικονόμου να κρατάει το θέμα ψηλά.

Ο Οικονόμου μοιάζει κάπως εκτεθειμένος και αμήχανος (για να μην πούμε αιφνιδιασμένος) με αυτό το μπαράζ ενεργειών και δηλώσεων από Πνευματικό και Νανόπουλο και τους Σταυρέλη-Χασικίδη να προσπαθούν να τον καλύψουν σε χαμηλούς τόνους αλλά χωρίς οι φωνές τους να ακούγονται επικοινωνιακά.

Την ίδια ώρα η «σιωπή ασυρμάτου» από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Π. Πιτσάκη αλλά και από τον Τίμο Πιέτρη (δευτερευόντως) αφήνουν στον κόσμο την αίσθηση κάποιας ενοχής στην ατμόσφαιρα. Μικρής ή μεγάλης δεν έχει σημασία, ο κόσμος που ασχολείται ξώφαλτσα με τα αυτοδιοικητικά παίρνει κι’ αυτά τα μηνύματα.

Ουσιαστικά ο Οικονόμου έμεινε «αφρούρητος» και έκανε λάθος ακόμη κι’ αν δεν το καταλαβαίνει ακόμη και τώρα. Το λάθος ήταν ότι δεν παραιτήθηκε από την πρώτη στιγμή (όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους όσους δεν μπορούν να τον στηρίξουν περισσότερο αυτή τη στιγμή).

Αποφάσισε να ανάγει σε προσωπική τη διαμάχη με τον Πνευματικό, ένα «μπρα ντε φερ» για να είμαστε και σχετικοί με το πνεύμα των ημερών, χωρίς να μετρήσει σωστά τις πολιτικές του δυνάμεις και έχασε.

Εικάζουμε ότι ο ψυχισμός του υπερέβη την ορθή πολιτική σκέψη που έδειχνε συμβιβασμό και την οποία θα πρέπει να κατέχει κάθε έμπειρος άνθρωπος σαν αυτόν.

Η "ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ"

Μέχρι εδώ όλα καλά και προφανή και ο Αλέκος κερδάει. Το δυστύχημα για το Δήμαρχο Αλ. Πνευματικό είναι ότι ο κόσμος δεν θα το φάει εύκολα όλο αυτό το "στόρι", ειδικά αν δει την μεγαλύτερη εικόνα της θητείας μπορεί να το θεωρήσει ως άλλη μια λανθασμένη επιλογή του Αλέκου

Κι’ αυτό γιατί ο πρώην Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ και (πιθανότατα πρώην) φίλος του, ήταν δική του επιλογή, δεν τον ανάγκασε κανένας. Ήξερε ποιος ήταν και για ποιους λόγους τον τοποθέτησε. Τώρα που ο Οικονόμου στηρίζει την υποψηφιότητα Χασικίδη ξαφνικά ξεπετάχτηκαν βαρυποινίτες. Το σενάριο κάπου μπάζει.

Επειδή η κοινωνία και ξέρει και καταλαβαίνει δεν θα φάει εύκολα την έκπληξη Πνευματικού, ότι δηλ. μέσα σε ένα μήνα συνειδητοποίησε αυτά που δεν είχε κάνει σε 10 χρόνια. Είναι κάπως αφελές, τουλάχιστον από ένα όριο και πάνω. 

Ο Αλέκος ίσως δεν λογάριασε σωστά τη διπλή «ανταρσία» στην παράταξή του και τώρα περνά στην αντεπίθεση, τώρα που είναι νωρίς και οι υπόλοιποι είναι ακόμη ανοργάνωτοι (ειδικά ο Χασικίδης) και δεν έχουν καταλήξει σε πολλές απαντήσεις.

Ο Οικονόμου από την άλλη πλευρά έσωσε την παρτίδα, αν θέλετε να δείτε τη μεγάλη εικόνα. Γνωστός για το χαρακτήρα του σε φίλους κι’ εχθρούς, προτίμησε να δικαιώσει την εικόνα στην οποία παρουσιάζεται ως άνθρωπος μαχητικός που ακόμη κι’ αν ξέρει ότι θα χάσει θα προτιμήσει να παλέψει. Μ' όποιο τρόπο εύκαιρο. Κόντρα σε «πρέπει» που όμως σε τελική ανάλυση δεν μετράνε για όλους το ίδιο.

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το όλο πράγμα αρχίζει να πηγαίνει και σε κωμικά "χωράφια". Το σενάριο που θέλει τον Πνευματικό ως γάτο να προσπαθεί να ξετρυπώσει τα ποντίκια από το καράβι της "Πορείας Ευθύνης" και να τα στείλει στο πυρ το εξώτερο είναι μεν διασκεδαστικό αλλά δεν προωθεί τίποτα επί της ουσίας. Και εικάζουμε το ίδιο σενάριο θα ξαναπαιχτεί σύντομα.. Αν θα είναι με τον Παρτσινέβελο ή με κάποιον άλλον, τώρα ή λίγο αργότερα δεν αλλάζει κάτι.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε σχετικά με τους αγώνες σε κλουβιά για τους οποίους κάποιοι εκπλήσσονται, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που θα βλέπαμε φεστιβάλ δυνατών ή μπρατσωμένων στην Κόρινθο.

Οι οποίοι μπρατσωμένοι πρέπει να έχουν βρει την "Ιθάκη" τους στην Κορινθία, δεν εξηγείται τέτοια πώρωση με τα μπράτσα και τη δύναμη. Μέχρι και στη διαφήμιση της επιχείρησης του κ.Μουρούτσου τους είδαμε και η οποία διαφήμιση βρίθει δύναμης και χρώματος μαύρου. 

ΚΟΡΥΦΗ