ΔΗΜΟΣΙΟ - Διαφθορά - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Κατατέθηκε το αίτημα για την εκκαθάριση της «Πελοπόννησος Α.Ε»

Εφαρμόσαμε δηλαδή την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου με πλειοψηφία 2/3 προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια

Κατατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πρωτοδικείο Τρίπολης, το δικόγραφο που ζητάει τη λύση και την εκκαθάριση εν λειτουργία, της αναπτυξιακής εταιρείας »Πελοπόννησος Α.Ε.».

Όπως είπε ο περιφερειάρχης της Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου, «καταθέσαμε στο δικαστήριο το σχετικό δικόγραφο που ζητάει τη λύση και την εκκαθάριση, εν λειτουργία της εταιρείας. Εφαρμόσαμε δηλαδή την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου με πλειοψηφία 2/3 προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια».

Απαντώντας σε δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου, δημάρχου Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε: 

«Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν. Το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας έχω όπως και 15 οικονομικούς εισαγγελείς. Το πόρισμα – έκθεση κοινοποιήθηκε παντού και μιλάει για έλλειμμα 1,3 εκατ. ευρώ. Το ίδιο και οι ορκωτοί λογιστές. Έλεγχος λοιπόν έγινε και θα γίνει και από τους πραγματογνώμονες του δικαστηρίου. Ο νέος έλεγχος που ζητάει η ΠΕΔ θα γίνει μόνο σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία και όχι όπως επιθυμεί η ΠΕΔ. Αυτό της απάντησε η »Πελοπόννησος Α.Ε.»

ΚΟΡΥΦΗ