OIKONOMIA -

Ηχηρό ΟΧΙ επιχειρηματιών και κόσμου στην έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Γράφαμε εχθές για το επικοινωνιακό φιάσκο του Επιμελητηρίου Κορινθίας και την προχειροδουλειά στην οργάνωση της έκθεσης «Κορινθία 2018» (δείτε εδώ) και σήμερα θερίστηκαν και τα αποτελέσματα

Γράφαμε εχθές για το επικοινωνιακό φιάσκο του Επιμελητηρίου Κορινθίας και την προχειροδουλειά στην οργάνωση της έκθεσης «Κορινθία 2018» (δείτε εδώ) και σήμερα θερίστηκαν και τα αποτελέσματα.

Οι Κορίνθιοι επιχειρηματίες είτε δεν πείστηκαν από την επικοινωνιακή καμπάνια του Επιμελητηρίου ή και από το πρόγραμμα της έκθεσης το οποίο κρίνεται από φτωχό και κάτω και απείχαν μαζικά από τα εγκαίνια της έκθεσης.

Συνοπτικά αυτό που συνέβη ήταν πολιτικοί να χαιρετούν θεσμικούς εκπροσώπους και θεσμικοί εκπρόσωποι να χαιρετούν πολιτικούς.

Εκτιμούμε ότι συνολικά γύρω στα 400 άτομα μαζεύτηκαν στα εγκαίνια μιας Πελοποννησιακής Έκθεσης, εκ των οποίων 9 στους 10 ήσαν είτε πολιτικά πρόσωπα / θεσμικοί εκπρόσωποι ή συνταξιούχοι θαμώνες των απέναντι καφέ. Κατά τη γνώμη μας πρόκειται για μια ιστορική αποτυχία και ένα παράδειγμα προς αποφυγήν για το μέλλον.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα αν κάνουμε σύγκριση ανάμεσα στην εκδήλωση για τη «λευκή νύχτα» των εμπόρων προ μηνός και τη σημερινή.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Μήπως η επόμενη έκθεση να ανατεθεί στον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου;

Δείτε πρώτα μία φωτογραφία από τη λευκή νύχτα

Και μετά μία από τα εγκαίνια της έκθεσης που σημειωτέον είναι και Πελοποννησιακή.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι η προχειροδουλειά στην επικοινωνία της έκθεσης θα άφηνε εκτεθειμένο τον πρόεδρο Πιτσάκη που δυστυχώς δεν μπορεί να διαψεύσει τις εικόνες. Το προσωπικό στοίχημα στα εγκαίνια χάθηκε και τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει και τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν λένε ότι στην επικοινωνία της έκθεσης εμπλεκόμενος σε κάποιο βαθμό ήταν και ο υπεύθυνος της (ηλεκτρονικής τουλάχιστον) καμπάνιας του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη και εκεί αρχίζουν και κάποια πολιτικά ερωτηματικά.

Είχαμε σημειώσει πάντως το Φεβρουάριο τα επικοινωνιακά «αυτογκόλ» του κ. Σταυρέλη, ο οποίος αμέσως μετά τα δημοσιεύματα προχώρησε σε μαζικές αλλαγές.

Βέβαια η ευθύνη για αυτή την αποτυχία στα εγκαίνια της έκθεσης είναι συνολική και δεν μπορεί να είναι έργο μόνο ενός

Πάντως

 • ενώ το Επιμελητήριο κατάφερε να πάρει 150.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την έκθεση
 • συν τα χρήματα των χορηγών
 • συν τα χρήματα των επιχειρήσεων που παρουσιάζονται
 • και το αποτέλεσμα να είναι τόσο φτωχό; Τόσο άδειο;
 • Με τόσα χρήματα θα έπρεπε να έχουν μαζέψει όλο τον κόσμο της Κορίνθου.

Εκτιμούμε ότι κάποιοι λόγοι που οδήγησαν στην απουσία επιχειρηματιών και απλού κόσμου ήσαν

 1. Δόθηκε μεγάλη προτεραιότητα να μαζετούν χρήματα από διάφορες πλευρές αλλά όχι κόσμος
 2. Χρήματα που μοιράστηκαν για διαφήμιση και δεν έφεραν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα
 3. Ο Πρόεδρος που εξαφανίστηκε τον τελευταίο μήνα, χωρίς να προετοιμάσει το κλίμα για την έκθεση
 4. Η ομάδα επικοινωνίας που δεν δημιούργησε περιεχόμενο το οποίο θα μοιραζόταν στα τηλεοπτικά κανάλια και στα Κοινωνικά Δίκτυα
 5. Η απουσία οργανωτή / συντονιστή με αποτέλεσμα το αλαλούμ με τα «μπανεράκια» στις ιστοσελίδες που δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα (8 ιστοσελίδες έκαναν 9 αναρτήσεις το τριήμερο από εχθές και μάζεψαν 16 likes)
 6. Δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια επικοινωνίας ούτε με συμβατικό τρόπο πέραν των ταμπλό που αναρτήθηκαν σε στύλους της ΔΕΗ στο κέντρο της Κορίνθου σαν τα κηδειόχαρτα
 7. Δεν κατάφεραν να φέρουν κάποια αναγνωρίσιμα πρόσωπα που θα δημιουργούσαν «θόρυβο» με αποτέλεσμα η ατραξιόν της βραδιάς να είναι ο Βασίλης Λεβέντης
 8. Δεν φρόντισαν να κάνουν τα εγκαίνια μέσα στο χώρο της έκθεσης για να φαίνεται γεμάτος ο χώρος παρά άφησαν την εκδήλωση στο μεγάλο χώρο του Φλοίσβου με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο άδειος από ότι ήταν. Κάτι ήξερε ο Βασίλης Νανόπουλος και τα έκανε σε κλειστό χώρο
 9. Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου που δεν φάνηκαν δραστήριοι ώστε να προωθήσουν την εκδήλωση (με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Μαρίνα Ταουξίδη)

Το «κλου» της βραδιάς εμφανίστηκε όταν πήρε το λόγο ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και είπε ότι «είμαστε εδώ όλες οι ζωντανές δυνάμεις της Πελοποννήσου» και από κάτω ήσαν καθήμενοι ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι που πριν έπιναν καφέ δίπλα στον «Πανιώνιο». (δείτε τη φωτο παρακάτω)

Δεν περιγράφω άλλο.

Κ.Ρ.

ΚΟΡΥΦΗ