ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Η υποψηφιότητα Καλλίρη αλλάζει τα δεδομένα στο Δήμο Κορινθίων

Ο νυν Αντιπεριφερειάρχης θεωρείται ως ένας μετριοπαθής αλλά αποτελεσματικός παράγοντας και σε πρώτη φάση μπορεί να λειτουργήσει ως «συγκολλητική ουσία» σε πολλά και διάφορα πολιτικά «παρακλάδια» τόσο στο χώρο της Ν.Δ. όσο και σε κάποια εκτός αυτής.

Κυκλοφόρησε σήμερα το βράδυ μέσω ιστοσελίδων η πληροφορία ότι ο Πελοπίδας Καλλίρης θα είναι ο υποψήφιος που θα λάβει τη στήριξη της Ν.Δ. στις Δημοτικές εκλογές του Δήμου Κορινθίων. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση ή ανακοίνωση από κάποια πλευρά.

Προς το παρόν θα θεωρήσουμε την πληροφορία ως έχουσα βάση αφού και οι δικές μας πληροφορίες τείνουν στο ίδιο συμπέρασμα . Βέβαια μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις θα πρέπει να περιμένουμε.

Αυτό που μπορούμε να δούμε σε πρώτη φάση είναι πως έχουμε φτάσει ως εδώ και τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη εφόσον επιβεβαιωθεί επισήμως.

Κατ’ αρχάς η εξέλιξη αυτή συζητιέται εδώ και πολύ καιρό ως μια λυτρωτική λύση στο χώρο της Ν.Δ. στην Κόρινθο, αφού η θητεία της υπάρχουσας παράταξης στο Δήμο κατέληξε με πολλά παράπονα, ανεξαρτητοποιήσεις ή σιωπηρές αποχωρήσεις.

Η συζήτηση και η αναζήτηση για μια άλλη υποψηφιότητα διαρκεί εδώ και μήνες και παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης ήταν γνώστης όλων αυτών των «ψιθύρων» δεν έκανε καμία κίνηση για να φύγει μπροστά, παρά μόνο στο τέλος.

Βέβαια, με χθεσινή του δήλωση άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στο Δήμο ακόμη και αν υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι από το χώρο της Ν.Δ..

 «Είναι καλό να υπάρχουν πολλά σχήματα υποψηφίων για το Δήμο! Όλοι μας θα μετρηθούμε από τους πολίτες!»

φέρεται να είπε σε τοπική ιστοσελίδα. 

Από την άλλη πλευρά μια υποψηφιότητα Καλλίρη για το Δήμο δημιουργεί νέα δεδομένα. Ο νυν Αντιπεριφερειάρχης θεωρείται ως ένας μετριοπαθής αλλά αποτελεσματικός παράγοντας και σε πρώτη φάση μπορεί να λειτουργήσει ως «συγκολλητική ουσία» σε πολλά και διάφορα πολιτικά «παρακλάδια» τόσο στο χώρο της Ν.Δ. όσο και σε κάποια εκτός αυτής.

Το προφίλ του ταιριάζει στο προφίλ Δημάρχου που εκλέγουν οι Κορίνθιοι τα τελευταία 24 χρόνια, είναι έμπειρος πολιτικά να χειριστεί ευαίσθητες καταστάσεις και να κατανοήσει μέχρι ποιου σημείου μπορούν να φτάσουν οι διεκδικήσεις του.

Θα πρέπει πάντως να θυμάται ότι μια υποψηφιότητα σε Δήμο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από μια κομματική διαδικασία όπως θα πρέπει να αναζητήσει και κάποιες ευρύτερες συναινέσεις σε διάφορα κομμάτια της τοπικής κοινωνίας τα οποία είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία ανάμειξης στα κοινά εξαιτίας της πόλωσης ανάμεσα σε Πνευματικό και Νανόπουλο αρχικά και σε Πνευματικό και Σταυρέλη στη συνέχεια.

Η μεγάλη πρόκληση πάντως θα είναι η στελέχωση του ψηφοδελτίου στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει τόσο η ικανότητα στο μάζεμα των ψήφων με την ταυτόχρονη καλή έξωθεν μαρτυρία στην τοπική κοινωνία και από ότι βλέπουμε από την στελέχωση άλλων συνδυασμών αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

ΚΟΡΥΦΗ