ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -

«Η πόρνη από πάνω» με την Κορίνθια, Κατερίνα Διδασκάλου

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η ηθοποιός έλκει την καταγωγή της από την Κορινθία (από την πλευρά της μητέρας της) όπως ανέφερε το Μάιο σε συνέντευξη

Ο θεατρικός μονόλογος «Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την εκλεκτή ηθοποιό Κατερίνα Διδασκάλου, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη θα παιχθεί αυτόν τον μήνα στην Πάτρα. Η παράσταση έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές στο θέατρο Βρετάνια, στην Αθήνα, ενώ είχε παρουσιαστεί πριν λίγο καιρό και στην Κορινθία. 

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η ηθοποιός έλκει την καταγωγή της από την Κορινθία (από την πλευρά της μητέρας της) όπως ανέφερε το Μάιο σε συνέντευξη στο arkadiaportal.

Στον θεατρικό μονόλογο «Η πόρνη από πάνω» (την οποία κοινό και κριτικοί ενέδειξαν σαν μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις της χρονιάς και θα συνεχίσει να παίζεται και τη νέα σεζόν), η Ερατώ (μία γυναίκα από την Πρέβεζα που ακολουθεί τον αστυνομικό σύζυγο της στην Αθήνα και μένει σε ένα τυπικό διαμέρισμα του αθηναϊκού κέντρου) -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. 

Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Η πόρνη, στο "από πάνω", έχει κάνει το σπίτι της μαγαζί. Τα βράδια η Ερατώ ακούει τους ήχους να πλημμυρίζουν το σιωπηλό της υπνοδωμάτιο. Ζει με τη χαρά των άλλων. 

Ώσπου μια νύχτα ακούει κάτι, που της αλλάζει τη ζωή... 

Η Κατερίνα Διδασκάλου (είχε υποδυθεί και την Ωραία Ελένη στις «Τρωάδες» που είχε ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή το καλοκαίρι του 2013 στο Κάστρο της Πάτρας και στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου), αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. 

Σε ερώτηση για το συγκεκριμένο ρόλο η ηθοποιός είχε αναφέρει στο online περιοδικό athensmagazine ότι δεν βλέπει κοινά σημεία ανάμεσα στην ίδια και την ηρωίδα. "Είχα όμως πολύ τύχη στο ψάξιμο της Ερατούς γιατί κάνοντας ένα σεμινάριο σε ερασιτέχνες στα Αθίκια Κορινθίας γνώρισα γυναίκες και συγκεκριμένα την 'Ολγα που μου άνοιξε την πόρτα για να δώ την Ερατώ."

ΚΟΡΥΦΗ