ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

H ΝΟΔΕ Κορινθίας «μίλησε» - Απομένουν τα τυπικά για την υποψηφιότητα Καλλίρη στην Κόρινθο

Είναι παραπάνω από προφανές ότι η πρόταση της ΝΟΔΕ θα είναι ο Πελ. Καλλίρης του οποίου την υποψηφιότητα θα ανακοινώσει πιθανότατα το Σάββατο από την Τρίπολη ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ραγδαίες ήταν οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις στη διευρυμένη συνέλευση της ΝΟΔΕ Κορινθίας που είχε ως αντικείμενο την απόφαση σχετικά με την πρότασή της προς τα κεντρικά του κόμματος για την υποψηφιότητα στο Δήμο Κορινθίων.

Τα ονόματα βέβαια που τέθηκαν ήσαν αυτά του Πελοπίδα Καλλίρη και του Βασίλη Νανόπουλου και το αποτέλεσμα ήταν σαφές.

Σε ένα σύνολο συμμετεχόντων περισσοτέρων των 60 ατόμων, γύρω στα 45 στελέχη υποστήριξαν την υποψηφιότητα Καλλίρη και μόλις 7  την υποψηφιότητα Νανόπουλου.

Όλοι βέβαια δήλωσαν ότι θα συνταχθούν με όποια απόφαση πάρει ο αρχηγός του κόμματος.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι η πρόταση της ΝΟΔΕ θα είναι ο Πελ. Καλλίρης του οποίου την υποψηφιότητα θα ανακοινώσει πιθανότατα το Σάββατο από την Τρίπολη ο Κυρ. Μητσοτάκης, μαζί με αυτή του Γ. Σμυρνιώτη στην Τρίπολη και του Γ. Αποστολάκου στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρκετές πηγές η συνέλευση είχε μια έντονη συναισθηματική φόρτιση από διάφορες πλευρές χωρίς πάντως ακρότητες.

Υπήρξαν αρκετές ενδιαφέρουσες στιγμές αλλά μία που ξεχώρισε ήταν ότι και οι 3 επικεφαλείς των συνδυασμών που προέκυψαν από το συνδυασμό Νανόπουλου στις εκλογές του Επιμελητηρίου ήσαν ενάντιοι στην υποψηφιότητά του για το Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα υπέρ της υποψηφιότητας Καλλίρη τάχθηκε τόσο ο Παν. Πιτσάκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όσο και ο Παν. Λουζιώτης ενώ ο Σωτ. Σπηλιωτακάρας παρέπεμψε στην απόφαση του κόμματος.

Υπέρ της υποψηφιότητας Καλλίρη τάχθηκαν επίσης ο Σωτ. Μουρίκης και ο Σωτ. Κουκουλάκης όπως το ίδιο έκανε και ο Δημ. Σουφρίλας .

Συνολικά δηλ. δεν βρέθηκε ούτε ένας πρώην στενός συνεργάτης στο Επιμελητήριο να στηρίξει την υποψηφιότητα Νανόπουλου και βέβαια αυτό δικαιώνει και την εκτίμηση αρκετών ότι οι χειρισμοί του Βασίλη στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου ήσαν το λιγότερο άστοχοι.

Μία απορία πάντως που γεννήθηκε από τη χθεσινή διαδικασία ήταν για ποιο λόγο δέχθηκε ο Βασίλης να μπει το όνομά του στη διαδικασία και να συμμετάσχει από τη στιγμή που ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να κατέλθει ως ανεξάρτητος στις εκλογές του Μαίου.

Είναι μία λεπτομέρεια που ίσως την βρει μπροστά του σε περίπτωση που τελικά αυτό συμβεί.

Τα «πως» και τα «γιατί» φτάσαμε σε αυτές τις εξελίξεις δεν είναι αντικείμενο της παρούσας ανάρτησης αλλά έχουμε τον καιρό για να τα «ξεψαχνίσουμε».

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Όπως είναι ευκόλως εννοούμενο, η απόφαση για στήριξη της Ν.Δ. στον Πελοπίδα Καλλίρη στην Κόρινθο είναι καθαρά τυπική πλέον, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και το μόνο που απομένει είναι να εξακριβωθεί ποια θα είναι η στάση του Β. Νανόπουλου, εάν δηλ. θα προχωρήσει σε ανεξάρτητη υποψηφιότητα και με ποιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι τελικά υποψήφιος για το Δήμο έστω και ως ανεξάρτητος, παρ’ όλα αυτά παράγοντες της Ν.Δ. θεωρούν ότι μία τέτοια υποψηφιότητα δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Κ.Ρ.

* Ακολουθεί βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ, Χρ. Κορδώση, στο ekorinthos.gr σχετικά με τη διαδικασία και το αποτέλεσμα

ΚΟΡΥΦΗ