ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ -

Γνώρισε ολόκληρο τον πλανήτη στην... Ελλάδα

Παρουσίασε λοιπόν την κόκκινη παραλία της Σαντορίνης ως εικόνα από τον πλανήτη Αρη, τα κίτρινα πετρώματα στη Νίσυρο ως τον πλανήτη Αφροδίτη, τις μοναδικές παραλίες της Μύλου ως τη Σελήνη και τα γαλαζοπράσινα νερά της Κεφαλλονιάς ως τον πλανήτη Ουρανό!

Τι κοινό έχουν η Κωνσταντινούπολη, η Κένυα, η Τοσκάνη, η Ταϊλάνδη, η Βραζιλία, το Θιβέτ, η Ελβετία, οι Μπαχάμες, το Μονακό, το... φεγγάρι και η έρημος Σαχάρα; Μα φυσικά, θα μπορούσαν να βρίσκονται στην Ελλάδα!
Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι εκατό τοις εκατό αληθινό και οι αποδείξεις βρίσκονται στις εκπληκτικές φωτογραφίες του Αρη Καλογερόπουλου, που κάνουν θραύση στο Διαδίκτυο διαφημίζοντας τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε γωνιά του πλανήτη! Οπως αναφέρει η εφημερίδα espresso, πριν από λίγες μόλις μέρες ο 33χρονος μουσικοσυνθέτης και φωτογράφος, που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, δημιούργησε μια πραγματικά εκπληκτική εικόνα συνθέτοντας τέσσερις φωτογραφίες από πλανήτες του ηλιακού συστήματος που παρουσίαζαν φοβερές ομοιότητες με διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Παρουσίασε λοιπόν την κόκκινη παραλία της Σαντορίνης ως εικόνα από τον πλανήτη Αρη, τα κίτρινα πετρώματα στη Νίσυρο ως τον πλανήτη Αφροδίτη, τις μοναδικές παραλίες της Μύλου ως τη Σελήνη και τα γαλαζοπράσινα νερά της Κεφαλλονιάς ως τον πλανήτη Ουρανό! Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίησή της η εικόνα είχε ήδη κοινοποιηθεί σε χιλιάδες προφίλ του Facebook ανά τον κόσμο και τα likes άρχισαν να πέφτουν βροχή!

Οπως σημειώνεται στην «Espresso», ο καλλιτέχνης που κρύβεται πίσω από τις αριστουργηματικά στημένες εικόνες αποκαλύπτει τους λόγους που τον οδήγησαν στη δημιουργία του «Meet The World in Greece» και κάνει λόγο για αμέτρητους ελληνικούς θησαυρούς που πρέπει επιτέλους να αποτελέσουν το δόρυ στη διαφημιστική καμπάνια για την προβολή της χώρας μας.

«Ζούσα στην Αθήνα, όπου εργαζόμουν ως φωτογράφος και μουσικοσυνθέτης για τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ. Πριν από περίπου τρία χρόνια άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγω, παρά το γεγονός ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα επαγγελματικά μου. Ενιωθα πως το κλίμα δεν με σήκωνε, ότι η κατάσταση άρχισε να αλλάζει και ότι χρειαζόμουν μια αλλαγή στον τρόπο ζωής μου δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό. Ετσι αποφάσισα να ανοίξω τους ορίζοντές μου στο εξωτερικό. Ηρθα στη Γερμανία, όπου συνεχίζω να εργάζομαι στον χώρο της διαφήμισης γράφοντας μουσική για σποτ. Η ιστορία με το “Meet the world in Greece” άρχισε πριν από λίγες μόλις μέρες, όταν ανέβασα στο Facebook την πρώτη φωτογραφία και είδα πως είχε εξαιρετικά μεγάλη απήχηση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι ξένοι δεν γνωρίζουν πως στην Ελλάδα υπάρχει χιόνι και μπορούν να έρθουν τον χειμώνα για σκι, αλλά ούτε πως τα βουνά της Ελλάδας βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από... εξωτικές παραλίες. «Σίγουρα ένας Γερμανός μπορεί να πάει για σκι στις Αλπεις, αλλά εκεί θα φάει γερμανικά φαγητά, θα δει τον συμπολίτη του, θα μιλάει την ίδια γλώσσα και ουσιαστικά δεν θα ζήσει μια διαφορετική εμπειρία. Από την άλλη, αν επιλέξει την Ελλάδα για σκι, θα έχει την ευκαιρία να φάει διαφορετικά φαγητά, να δει εντελώς νέα πράγματα και όταν κατέβει από το βουνό, να βρεθεί μπροστά σε παραλίες που θυμίζουν Καραϊβική! Αυτό είναι μοναδικό! Οπως μοναδικό είναι είναι το γεγονός πως ο τουρίστας μπορεί να δει και να ταΐσει ελάφια στα δάση της Πάρνηθας και ύστερα από μισή ώρα να πίνει καφέ στο Φάληρο και να κάνει βουτιές στη θάλασσα! Αυτά δεν υπάρχουν σε καμία χώρα του κόσμου. »

Δυστυχώς όμως δεν βάζουμε το μυαλό μας να σκεφτεί... Μέσα από τις εικόνες που φτιάχνω προσπαθώ να δείξω ότι η Ελλάδα είναι μια μοναδική χώρα, που τα έχει όλα! Μέχρι στιγμής έχω ετοιμάσει γύρω στις δέκα. Οι φωτογραφίες δεν είναι όλες δικές μου, κάποιες τις αλιεύω από το Ιnternet. Τα σχόλια είναι πολύ έντονα, ιδιαίτερα από τους ξένους που δεν φαντάζόνταν ότι η χώρα μας έχει τόσο πολλές ομορφιές. Ηδη οι φωτογραφίες έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο!»

 

ΚΟΡΥΦΗ