ΚΟΙΝΩΝΙΑ - OIKONOMIA - Νέα Επιχειρήσεων -

Βρέθηκε συμβιβαστική λύση στην τριμερή για τη FULGOR

Η εταιρεία ανέφερε ότι αδυνατεί να επαναπροσλάβει τους απολυμένους, δηλώνοντας ότι θα έχουν προτεραιότητα σε περίπτωση προσλήψεων, ενώ θα μπορούν να εργαστούν σε άλλη εταιρεία του Ομίλου στην Ελευσίνα

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη 1:30 η προγραμματισμένη Τριμερής συνάντηση στο τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Κόρινθο με αφορμή τις πρόσφατες απολύσεις τους τελευταίους δύο μήνες στην εταιρεία FULGOR από τη νέα ιδιοκτησία και τον όμιλο Στασινόπουλου. Να σημειωθεί ότι στην Τριμερή, εξετάστηκαν τελικά και οι 20 απολύσεις και όχι οι πρώτες 13, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Στη συνάντηση πήραν μέρος, από την πλευρά της εταιρείας ο Προσωπάρχης, από το Εργατικό Κέντρο ο πρόεδρος Κ. Μαλανδρένης και από το σωματείο εργαζομένων ο πρόεδρος Π. Αρχοντάκος και ο γραμματέας κ. Νικολόπουλος.

Η θέση του εργατικού κέντρου ήταν ή άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, διότι η εταιρεία δεν ανέφερε αρχικά κανέναν λόγο που να δικαιολογεί τις απολύσεις αυτές. Στο τέλος όμως ανέφερε οικονομικούς λόγους που την οδήγησαν στη μείωση του προσωπικού.

Το εργατικό κέντρο χαρακτήρισε τις απολύσεις παράνομες και καταχρηστικές, αφού όπως είπε, υπάρχει ομάδα εργαζομένων που δουλεύει 12ωρο για να καλύψει την παραγωγή, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να ειδικευτούν στον εκάστοτε τομέα οι απολυμένοι αυτοί και να εργάζονται όλοι 8ωρο.

ΚΟΡΥΦΗ