ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Έτοιμοι να κατεβάσουν ...ασφάλειες οι Δήμαρχοι  Αχαϊας μετά τη νέα “ψαλιδιά”  στην Τ.Α.

Να κλείσουν τα φώτα, να κλείσουν τους Δήμους, ακόμη και να θέσουν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό εξετάζουν οι Δήμαρχοι της Αχαϊας, μετά τον οικονομικό μαρασμό που έφερε η νέα δραματική περικοπή πόρων

Να κλείσουν τα φώτα, να κλείσουν τους Δήμους, ακόμη και να θέσουν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό εξετάζουν οι Δήμαρχοι της Αχαϊας, μετά τον οικονομικό μαρασμό που έφερε η νέα δραματική περικοπή πόρων. Τον τρόπο δράσης τους θα αποφασίσουν σήμερα το πρωί στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΕΔ.

Δημαράς, Παναγιωτόπουλος, Καρπής  και  Λαζουράς, είναι οι πλέον αντιδρώντες, ενώ ο Δήμαρχος Πατρέων επιχειρεί να κάνει μέτωπο με Καμίνη και Φίλιο για να αντιδράσουν μαζί και συντονισμένα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων τηρεί την πιο σκληρή στάση και  τονίζει ότι η ΚΕΔΕ καθυστέρησε να αντιδράσει και θα έπρεπε να είχε συνεδριάσει νωρίτερα και όχι στο τέλος Αυγούστου.

«Πιστεύω, ότι όλοι οι Πατρινοί θα καταλάβουν ότι πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί, γιατί οι συνεχείς περικοπές, από τη ΣΑΤΑ αρχικά, που είναι για τα έργα, και από την οποία, για το 2012, δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ, και τώρα το "ψαλίδι" των 680.000 ευρώ από τις τακτικές επιχορηγήσεις, είναι περικοπές ταφόπλακας για τον Δήμο μας», λέει ο κ. Δημαράς προσθέτοντας ότι αν δεν ανακληθεί αυτή η περικοπή, που είναι 60% επιπλέον των προηγούμενων περικοπών, ο Δήμος θα πάψει να λειτουργεί».

Η έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την «Οικονομική κατάσταση των Δήμων» πραγματοποιείται  στον Πολυχώρο «Πολιτεία» στις 11:00 το πρωί της Τρίτης. Θα ακολουθήσει η εκ νέου σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, την Πέμπτη 30 Αυγούστου στην Αθήνα.

«Η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της αυτοδιοίκησης κατά 29%, που έρχεται ως συνέχεια των μειώσεων κατά 60% που ήδη έχει υποστεί η αυτοδιοίκηση την τελευταία τριετία, επιβεβαιώνει την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ΄ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων προς τρίτους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΔ.

ΚΟΡΥΦΗ