ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Περιφέρεια -

Έρχονται διαγραφές ‘ανταρτών’ της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο

Με το ένα πόδι εκτός ΝΔ βρίσκονται ήδη οι Αντωνία Μπούζα (Μεσσηνία), Αποστόλης Γκούνης (Μεσσηνία), Γιώργος Πετρίτσης (Κορινθία), Απόστολος Παπαφωτίου (Κορινθία) και Βασίλης Σιδέρης (Αργολίδας)

Σήμερα ή το αργότερο αύριο η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει τη διαγραφή των "ανταρτών" που συνεχίζουν στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη, καθώς εκτιμάται ότι αφενός το ρήγμα μεταξύ των δυο πλευρών είναι αδύνατον να γεφυρωθεί και αφετέρου ότι η μέχρι τώρα ανοχή οδηγεί και νέα στελέχη (Σωτ. Παναγιωτόπουλος, Χαρ. Αφάλης) στη "Νέα Πελοπόννησο".

Με το ένα πόδι εκτός ΝΔ βρίσκονται ήδη οι Αντωνία Μπούζα (Μεσσηνία), Αποστόλης Γκούνης (Μεσσηνία), Γιώργος Πετρίτσης (Κορινθία), Απόστολος Παπαφωτίου (Κορινθία) και Βασίλης Σιδέρης (Αργολίδας).

Η "τύχη" της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντίας Τζανετέα και του περιφερειακού συμβούλου Θανάση Γκίκα θα κριθεί στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στην Πειραιώς με το γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ για το κομματικό μέλλον των Γιώργου Μπουλούκου, Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και Χαράλαμπου Αφάλη θα αποφασίσει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "αντάρτες" κλήθηκαν σε απολογία με τη σύμφωνη γνώμη του γαλάζιου υποψήφιου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, που πριν από λίγους μήνες εξέφραζε επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα των διαγραφών.

Οπως φαίνεται ο κ. Νίκας εκτιμούσε ότι οι νεοδημοκράτες περιφερειακοί σύμβουλοι θα εγκατέλειπαν τον κ. Τατούλη όταν θα άκουγαν τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει επισήμως τον εκλεκτό της Πειραιώς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την αισιόδοξη αυτή οπτική του κ. Νίκα υιοθέτησε ασμένως η Πειραιώς, καθώς τα περισσότερα κομματικά στελέχη δεν θέλουν να χρεωθούν μια διαφωνία με τον υποψήφιο περιφερειάρχη.

Το κλίμα όμως άρχισε να αλλάζει όταν η ανοχή προς τους "αντάρτες" εκλήφθηκε ως κομματική αδυναμία, με συνέπεια να προσχωρήσουν στο συνδυασμό Τατούλη και άλλοι νεοδημοκράτες. 

Οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της ανοχής ήταν οι υποψηφιότητες των Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, Χαράλαμπου Αφάλη και Γιώργου Μπουλούκου με το συνδυασμό του κ. Τατούλη στη Μεσσηνία.

Τόσο ο κ. Νίκας όσο και η Πειραιώς αντιλήφθηκαν τότε ότι υπάρχει κίνδυνος να λάβει λάθος μήνυμα ο μέσος νεοδημοκράτης ψηφοφόρος και να θεωρήσει ότι δεν ξεφεύγει από την κομματική γραμμή αν ψηφίσει... Τατούλη.

Μπροστά στον κίνδυνο των ανυπολόγιστων εκλογικών επιπτώσεων, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τη σύμφωνη γνώμη και του κ. Νίκα αποφάσισε να καλέσει τους "αντάρτες" σε απολογία, με κύριο στόχο να περιορίσει ενδεχόμενες νέες διαρροές.

Ετσι, πριν από λίγες μέρες οι αντάρτες κλήθηκαν προφορικά σε απολογία από το γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσο Γαϊτάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με όλες τις ενδείξεις, αφού δεν κλήθηκαν σε γραπτή απολογία απάντησαν μόνο η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Γκίκας, οι οποίοι θα μεταβούν σήμερα στην Πειραιώς προκειμένου να διευκρινίσουν αν θα ακολουθήσουν το κόμμα ή τον κ. Τατούλη.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο κ. Γκίκας προτίθεται να ακολουθήσει τον κ. Τατούλη και άρα θα διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία.

Αντιθέτως δεν έδωσαν κανένα "σημείο ζωής" οι Αντωνία Μπούζα, Αποστόλης Γκούνης, Γιώργος Πετρίτσης, Απόστολος Παπαφωτίου και Βασίλης Σιδέρης.

Γι' αυτό ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης τους κάλεσε σε γραπτή απολογία, στην οποία έπρεπε να απαντήσουν μέχρι χθες.

Από νωρίς χθες όμως, τόσο ο κ. Γκούνης με ανάρτησή του στο Facebook όσο και η κ. Μπούζα σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παλμός 90,5" φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν ότι θα πορευτούν στο πλευρό του κ. Τατούλη αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

ΚΟΡΥΦΗ