ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Επικοινωνιακό «φιάσκο» 4 Δήμων της Κορινθίας - 10.000 ευρώ στο «πουθενά»

Σάλος έχει ξεσπάσει στο «τοπικό» Διαδίκτυο μετά την αποκάλυψη από ενημερωτικές ιστοσελίδες ότι 4 Δήμαρχοι της Κορινθίας πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για να προβληθούν σε μία ιστοσελίδα υποτιθέμενου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σάλος έχει ξεσπάσει στο «τοπικό» Διαδίκτυο μετά την αποκάλυψη από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες  ekorinthos.gr και sfedona.gr ότι 4 Δήμαρχοι της Κορινθίας πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για να προβληθούν σε μία ιστοσελίδα υποτιθέμενου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Οι Δήμοι Κορινθίων, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Νεμέας πλήρωσαν περισσότερα από 10000 ευρώ για να προβληθούν στις σελίδες διαδικτυακού τόπου.

Κάνοντας μία έρευνα στον συγκεκριμένο ιστότοπο και με βοήθεια την επαγγελματική μας εμπειρία στο χώρο του Ιντερνετ για μια 20ετία (σχεδόν) διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σωρεία λαθών και παραλείψεων και τα οποία εξ’ αρχής θα έπρεπε να βάλουν σε προβληματισμό τους Δημάρχους των 4 Δήμων, όσον αφορά την αξιοποίηση χρημάτων των δημοτών τους.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν παραπλανητικές αναφορές στην πλειοψηφία των επιμέρους ιστοσελίδων.

Για παράδειγμα αναφέρουν ότι ο χρήστης κλικάροντας σε συγκεκριμένες επιλογές θα δει ΛΙΣΤΕΣ από παραλίες, καφέ, ξενοδοχεία, εστιατόρια και ταβέρνες ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν παρά μόνον μία ταβέρνα, ένα ξενοδοχείο, κανένα καφέ-μπαρ και τρεις παραλίες. Και 3 ταξιδιωτικά γραφεία.

Στην ενότητα «Άρθρα» έχει γίνει το «copy-paste της αρκούδας» από αναρτήσεις οι οποίες κυκλοφορούν ευρέως στο Διαδίκτυο.

Οι φωτογραφίες στις περισσότερες περιπτώσεις μοιάζουν να είναι άλλων δημιουργών (έχουν πληρωθεί δικαιώματα εφόσον πρόκειται για εμπορική ιστοσελίδα;) όπως και τα βίντεο.

Σε αυτά προστίθεται και η μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα (πιθανότατα μέσω Google Translate) η οποία έπειτα από την «κατακραυγή» από χρήστες του Facebook (προεξαρχούσης της μεταφράστριας Μάγιας Φουργιώτη) αποσύρθηκε μέχρι να διορθωθεί (όπως σημείωσε η ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας).

Με δυο λόγια στην ιστοσελίδα κυριαρχεί μία ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ και μία ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ αφού ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ

  • Δεν υπάρχουν οι λίστες που αναφέρεται ότι υπάρχουν
  • Δεν υπάρχουν ουσιαστικά κείμενα παρά μόνο 2-3 γραμμές
  • Υπάρχει υλικό που φαίνεται ότι δεν είναι δικό τους.

Αυτό βέβαια είναι δικαίωμα της κάθε ιστοσελίδας να προβάλλει ότι θέλει και όπως το θέλει. Πρόχειρα, παραπλανητικά ή «τσαπατσούλικα».

Το βασικό ερώτημα είναι άλλο.

ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ οι Δήμοι Κορινθίων, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου και Νεμέας αποφάσισαν να δώσουν συνολικά πάνω από 10000 ευρώ για να προβληθούν εκεί;

  • Το έκαναν με καλή πίστη;
  • Το έκαναν από άγνοια;
  • Έκαναν κάποια έρευνα προηγουμένως;
  • Το έκαναν με την υπόσχεση ότι ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ η ιστοσελίδα θα εμπλουτιστεί και θα ολοκληρωθεί;
  • Και γιατί δεν περίμεναν πρώτα να γίνει αυτό και μετά να πληρώσουν;

Κατά τη γνώμη μας οι κ.κ. Πνευματικός, Ανδρικόπουλος, Σταματόπουλος και Καλατζής είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ και θα πρέπει να βγουν να δώσουν ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ σχετικά με το πώς αξιοποιούν τα χρήματα των δημοτών τους.

Εκτός και αν συμβαίνουν άλλα πράγματα που δεν θέλουμε να φανταζόμαστε.

Οι αντιδράσεις πάντως στο Facebook συνεχίζονται.  

Κ.Ρ.

Υ.Γ. Αφιερωμένο

ΚΟΡΥΦΗ