ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Υγεία -

Ένα απίστευτο βίντεο .. Τι λένε τα μάτια για την υγεία μας

Στο παρακάτω βίντεο από το National Geographic o Δρ, Neil Adams καταγράφει όλες τις διαταρχές του συστήματος - αρρώστιες που επηρρεάζουν όλο το σώμα - και που οι οφθαμίατροι μπορούν να ανιχνεύσουν με μία απλή εξέταση.

Αν μία καλή όραση είναι βασική προτεραιότητα υπάρχει ένας επιπρόσθετος λόγος για τον έλεγχο των ματιών. Το 1/3 όλων των γενετικών συνδρόμων μπορεί να τα επηρρεάσει.

Στο παρακάτω βίντεο από το National Geographic o Δρ, Neil Adams  καταγράφει όλες τις διαταρχές του συστήματος - αρρώστιες που επηρρεάζουν όλο το σώμα - και που οι οφθαμίατροι μπορούν να ανιχνεύσουν με μία απλή εξέταση.

Τα μάτια μπορούν να δείξουν σημάδια διαβήτη, διατροφικές ελλείψεις, καρδιαγγειακές παθήσεις,  ζημιά στα νεύρα κλπ.

Παρακάτω είναι μερικά από τα πράγματα που μπορούν να δουν οι οφθαλμίατροι

Κακοσχηματισμένα ή χρωματιτά αιμοφόρα αγγεία μπορούν να δείξουν σημάδια καρδιακών παθήσεων όπως η υπέρταση. Οι οφθαλμίατροι μπορούν να δουν μεμονωμένα ερυθρά αιμοσφαίρια που κινούνται μέσα στα απίστευτα μικρά αιμοφόρα αγγεία

Το άγχος έχει την επίδρασή του στα μάτια όπως και στο υπόλοιπο σώμα. "To άγχος μπορεί να προκαλέσει τη διαρροή υγρού σαν να έχεις μια φουσκάλα στον αμφιβληστροειδή χιτώνα" λέει ο κ. Adams.

Στο μάτι παρακάτω ένα καφέ "φωτοστέφανο" περικλύει την κόρη - το άνοιγμα στο κέντρο του ματιού που μοιάζει μαύρο. Η κατάσταση όπου το χρωματιστό μέρος του ματιού - ίριδα - συνδεεται στους φακούς του οφθαλμού. 

ΌΛΟ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://video.nationalgeographic.com/video/news/140408-eyes-health-vin

ΚΟΡΥΦΗ