ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ -

Μυρίζει “μπαρούτι” στις εκλογές της ΝΟΔΕ Κορινθίας

Τα νέα ήθη στο χώρο της Ν.Δ. με την υποψηφιότητα Κουκουλάκη που ήταν ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις στους παραδοσιακούς Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους.

Εντάσεις, αντιπαραθέσεις και παιχνίδια στο παρασκήνιο προκαλούν οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στην Κορινθία δυο ημέρες πριν τις κάλπες. Η υποψηφιότητα του Σωτ. Κουκουλάκη (υποψήφιος – ουσιαστικά συν-αρχηγός – με το συνδυασμό που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Επιμελητηρίου) φαίνεται άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» και μετέφερε το ψυχροπολεμικό κλίμα που κυριαρχεί στο Επιμελητήριο και στα ενδότερα της Ν.Δ.

Το παραδοσιακό «γαλάζιο» εκλογικό κοινό παρακολουθεί πάντως με έκπληξη και αμηχανία τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Επιμελητηριακές εκλογές να διεκδικεί την προεδρία της Νομαρχιακής στο νομό. Παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Ν.Δ. στην Κορινθία τονίζουν ότι αυτό που διακυβεύεται τώρα είναι εάν το κόμμα θα παραμείνει συμπαγές και ενιαίο ή θα αλωθεί από στελέχη που διαπραγματεύονται με δική τους προσωπική ατζέντα ανά περίπτωση .

Δηλ. στο Επιμελητήριο μας συμφέρει η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και μετά επανερχόμαστε χωρίς κυρώσεις εκεί που δεσμευτήκαμε. Αναρωτούνται επίσης τι προηγούμενο θα δημιουργήσει η παρούσα εκλογική μάχη αφού αύριο κάποιο άλλο κομματικό στέλεχος θα μπορούσε να είναι υποψήφιο σε κάποιο άλλο θεσμικό όργανο με τη στήριξη κάποιου άλλου κόμματος χωρίς να «ανοίξει μύτη».

Ψίθυροι και κουτσομπολιά πάντως αναφέρουν ότι η στήριξή στον κ. Κουκουλάκη προέρχεται από την κλειστή ηγετική ομάδα του Επιμελητηρίου, μια ομάδα η οποία φαίνεται να έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται έντονα και σε άλλα επίπεδα με φόντο τις Δημοτικές εκλογές του 2019 και τις εσωκομματικές της Ν.Δ.

Ψίθυροι που ο Πρόεδρος Π. Πιτσάκης δεν βλέπουμε να διαψεύδει σε αντίθεση με τον πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Β. Νανόπουλο που έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν εμπλέκεται. Ο τελευταίος τόνισε μάλιστα ότι αυτοί που προσπαθούν να τον εμπλέξουν στις εσωκομματικές εκλογές είναι όσοι θέλουν να του προξενήσουν ζημιά στις Δημοτικές εκλογές στις οποίες όπως είπε διακυβεύονται πολλά. Είπε βέβαια ότι και στο Επιμελητήριο δεν ενεπλάκη αλλά τον περασμένο Οκτώβριο τόνιζε με έμφαση ότι βοηθά και τους 3 συνδυασμούς που προέκυψαν από το δικό του. Μυστήρια πράγματα... 

Όσον αφορά τα νούμερα, θα ψηφίσουν 2065 μέλη, ενώ στις προηγούμενες εκλογές ο αριθμός ξεπερνούσε τις 2500. Νικητής μπορεί να αναδειχθεί από τον πρώτο γύρο αυτός που θα συγκεντρώσει άνω του 40% των ψήφων. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθήσει και δεύτερο γύρος.

Τα προγνωστικά δείχνουν ότι ο νυν Πρόεδρος Χρ. Κορδώσης έχει πιθανότητες να κατακτήσει τη νίκη από τον πρώτο γύρο έχοντας δημιουργήσει μία ευρεία συναίνεση στο παραδοσιακό κοινό του κόμματος, με ένα ποσοστό που θα μπορούσε να κυμανθεί από 40-50%.

ΚΟΡΥΦΗ