ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Αλληλεγγύη -

Δραματική κατάσταση στις Φυλακές Κορίνθου! Δεν υπάρχει ούτε χαρτί υγείας!!!

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με υπαλλήλους των φυλακών στην Κόρινθο, «αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά, δεν υπάρχει ούτε ένα αυγό». Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα διαρκεί εδώ και περίπου 3 μήνες. Τόσο έχουν να φανούν τα απαραίτητα κρατικά κονδύλια για το συσσίτιο.

Σε δραματική κατάσταση φαίνεται να έχουν περιέλθει οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορίνθου αφού πλέον παρατηρείται έλλειψη ακόμη και σε είδη βασικής υγιεινής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με υπαλλήλους των φυλακών στην Κόρινθο, «αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά, δεν υπάρχει ούτε ένα αυγό». Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα διαρκεί εδώ και περίπου 3 μήνες.

Τόσο έχουν να φανούν τα απαραίτητα κρατικά κονδύλια για το συσσίτιο. Οι κρατούμενοι φέρονται να σιτίζονταν μέχρι πρότινος με τη συνδρομή στρατοπέδου της περιοχής, η οποία σήμερα έχει επίσης διακοπεί.

Έκκληση για βοήθεια έχει απευθυνθεί και στη Μητρόπολη.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αναμένεται να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση το προσεχές διάστημα, αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των γενικών περικοπών «μπορεί ενδεχομένως να έχουν μειωθεί οι μερίδες, αλλά δεν έχει διακοπεί η τροφοδοσία και η σίτιση σε κανένα από τα 33 σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας».

Προσθέτουν δε πως «έχει ήδη εγκριθεί κονδύλι πολλών χιλιάδων ευρώ για τη χρηματοδότηση των συσσιτίων».

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές μάλλον αναγνωρίζουν το πρόβλημα εμμέσως, καθώς επιβεβαιώνουν ότι οι φυλακές της Κορίνθου δέχονται τα όποια τρόφιμα συλλέγει η τοπική κοινωνία: «είναι κάτι θετικό, το οποίο δεν συμβαίνει απαραίτητα για πρώτη φορά».

Πληροφορίες κάνουν λόγο για αντίστοιχη εικόνα και στις φυλακές της Πάτρας.

Όπως αναφέρει η ανοιχτή κοινότητα "Περιβολάκια" "η χρηματοδότηση για την φυλακή της Κορίνθου έχει μειωθεί στο ελάχιστο, και από την στιγμή που το στρατόπεδο σταμάτησε να παρέχει τρόφιμα, οι κρατούμενοι υποσιτίζονται.

Σε εγκαταστάσεις 70 ατόμων, στεγάζονται και ζουν 84 συνάνθρωποί μας, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να κοιμούνται στο πάτωμα.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οι φυσικές και κοινωνικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων και τελικά η ίδια τους η επιβίωσή φαίνεται να μην έχουν σημασία για την ελληνική κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Σε μια εποχή που η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική από ποτέ, αποτελεί χρέος μας να σταθούμε δίπλα στους φίλους, συγγενείς και συνανθρώπους μας, κρατούμενους των φυλακών. Να δείξουμε ότι κανείς δεν είναι μόνος του.

Σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες και ομάδες της Κορίνθου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για τις φυλακές. Όποιος νιώθει την ανάγκη και μπορεί να βοηθήσει, ας φέρει τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλα συμπυκνωμένο κτλ) καθώς και είδη πρώτης ανάγκης στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Η Σβούρα», οδ. Σίνα 37, Τρίτη και Πέμπτη από τις 20:00 και μετά.

Εναλλακτικά, μπορεί, όποιος επιθυμεί, να παραδώσει τα τρόφιμα απ’ ευθείας στην φυλακή Κορίνθου (οδός Άργους 52) υπ’ όψη κ. Αργυρώ Σάρλα".

Με πληροφορίες από το perivolakia.gr

ΚΟΡΥΦΗ