ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

“Δήμαρχε, πόσες δουλειές έδωσες στον κουνιάδο σου”;

Ο κ. Οικονόμου στη χθεσινή συνεδρίαση ανέφερε δημοσίως ότι ο Δήμαρχος έχει δώσει σωρεία αναθέσεων στην επιχείρηση του κουνιάδου του (!!) αλλά και για διορισμούς 3 ανιψιών του προέδρου του ΔΣ (!!) στην ανώνυμη εταιρία του δήμου.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην συνεργάτης και φίλος του Δημάρχου Αλ. Πνευματικού στην Κόρινθο, Γ. Οικονόμου, μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο πρώτος την προηγούμενη εβδομάδα για αναθέσεις του πρώην προέδρου του ΚΕΠΑΠ στην εταιρεία της κόρης του.

Ο κ. Οικονόμου στη χθεσινή συνεδρίαση ανέφερε δημοσίως ότι ο Δήμαρχος έχει δώσει σωρεία αναθέσεων στην επιχείρηση του κουνιάδου του (!!) αλλά και για διορισμούς τριών ανιψιών του προέδρου του ΔΣ (!!) στην ανώνυμη εταιρία του δήμου..

Πρόκειται για μεγάλη κατηγορία, φυσικά, και την ευκαιρία δεν άφησε ανεκμετάλλευτη και ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» Β. Νανόπουλος που σε σημερινή ανακοίνωσή του τονίζει ότι  

“Πρόκειται για καταγγελίες που αφορούν μεγάλα ποσά από απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή, και μάλιστα έδωσε και παραδείγματα που κατέθεσε στα πρακτικά. Τίποτα δεν απαντήθηκε από τον δήμαρχο, ο οποίος έχει υποχρέωση να απαντήσει” είπε ο κ. Νανόπουλος.

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε τους τσακωμούς της παράταξης του Δημάρχου αλλά φαίνεται ότι εδώ μπήκαμε σε μία φάση όπου «το παιχνίδι χοντραίνει».

Οπότε ο Δήμαρχος (ο οποίος παρότι γενικά ετοιμόλογος εχθές απέφυγε ν' απαντήσει) πλέον καλείται να εξηγήσει αν όντως προέβη σε πολλές και διαφορετικές αναθέσεις δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (συνολικά) στον αδερφό της συζύγου του.

Αν όντως ο Δήμαρχος έχει υπογράψει συμβάσεις με επιχειρήσεις που ανήκουν στον συγγενικό του κύκλο, αυτό κατά τη γνώμη μας θα αποτελούσε τεράστιο ηθικό και δεοντολογικό ατόπημα.

Χωρίς γυρισμό. 

Τις επόμενες ημέρες θα ερευνήσουμε εάν οι καταγγελίες έχουν το εύρος που περιγράφει ο κ. Οικονόμου και θα επανέλθουμε με τα σχετικά έγγραφα από το «Διαύγεια». Θα περιμένουμε επίσης να δούμε εάν θα κινηθούν διαδικασίες περί συκοφαντίας.

Προβλέπουμε πάντως, ότι έτσι όπως πηγαινοέρχονται οι καταγγελίες τον τελευταίο καιρό, η όποια υστεροφημία του Δημάρχου ίσως να γίνει και "παρανάλωμα" του πυρός σε μία "Πομπηία .. ευθύνης" που καίγεται ολοσχερώς.

 

ΚΟΡΥΦΗ