ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Χαμόγελα αισιοδοξίας και πάλι στο Ξυλόκαστρο

Οι εκδηλώσεις στα τέλη του Αυγούστου από τις ομάδες (ουσιαστικά) των αρχηγών της μειοψηφίας Βλ. Τσιώτου και Αν. Ζάρρου κάλυψαν κάπως το χαμένο έδαφος από την απραξία του Δημάρχου

Στιγμές ελπίδας για το μέλλον του Δήμου Ξυλοκάστρου έδωσαν στους δημότες τους οι ομάδες των αρχηγών της μειοψηφίας Αν. Ζάρρος και Βλ. Τσιώτος.

Ο πρώτος με το φεστιβάλ της Ζήρειας και ο δεύτερος με την εκδήλωση "24 ώρες Ξυλόκαστρο" κατά την οποία έλαβαν χώρα μικρές αλλά πρωτοποριακές δράσεις από τους ίδιους τους Δημότες όπως θεατρικά σκετς στο δρόμο, παρουσίαση των σχολών χορού της περιοχής, παρουσίαση τοπικών παραγωγών, πρωινή ποδηλατάδα, κλπ).

Όλα αυτά βέβαια έρχονται ως ένα αντιστάθμισμα στην αδυναμία του Δημάρχου που φαίνεται δεν μπορεί να πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσει την περιοχή του να ανακάμψει μέσω ενός συνεκτικού σχεδίου.

Για την εκδήλωση "24 ώρες Ξυλόκαστρο", ο Βλ. Τσιώτος, εκ των στελεχών του συλλόγου "Ανάδυση" (η οποία ήταν η υπεύθυνη της διοργάνωσης) μας είπε σχετικά ...

"Ο Δήμος μας έχει περιέλθει σε μια επικίνδυνη κατάσταση ύπνωσης. Οι μεγάλες δυνάμεις σε ανθρώπινο δυναμικό που κρύβει μέσα του, είτε παραμένουν πλέον αδρανείς λόγω απογοήτευσης, είτε δρουν μεμονωμένα λόγω παντελούς έλλειψης ξεκάθαρου στόχου και συνολικού πλάνου.

Έχουμε αφεθεί, έχουμε πιστέψει ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει. Η κεντρική ιδέα και ο βαθύτερος στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν να αφυπνίσουμε όσες περισσότερες τοπικές δυνάμεις μπορούμε, ώστε μαζί να αποτελέσουμε την κρίσιμη μάζα ανάδυσης από το τέλμα στο οποίο έχουμε βυθιστεί.

Αυτό αποτελεί για μας απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε στη συνέχεια να αναζητήσουμε συνέργειες και συνεργασίες με άλλες εξωστρεφείς δυνάμεις του νομού, ξεφεύγοντας από την εσωστρέφεια και την απομόνωση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης μπορεί και πρέπει να αποκτήσει πάλι την θέση που του αρμόζει στην Δυτική Κορινθία. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί απλά το έναυσμα μιας νέας πορείας.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία ώστε να ανοίξει ένας οργανωμένος και ουσιαστικός διάλογος ο οποίος θα καταλήξει σε συγκεκριμένα και υλοποιήσιμα αποτελέσματα.

Δράσεις τουριστικού και αγροτικού ενδιαφέροντος είναι μέσα στα άμεσα σχέδια μας, θα υλοποιηθούν όμως αφού προηγηθεί ο απαιτούμενος σχεδιασμός με τις ενδιαφερόμενες κοινωνικές ομάδες.

Είναι φανερό πως η Δημοτική αρχή έχει επιλέξει τον ρόλο του διαχειριστή της αδράνειας και της μιζέριας. Με δικαιολογία την έλλειψη οικονομικών πόρων, προσπαθεί να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών σε όλους τους τομείς από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Έχει γίνει ξεκάθαρο σε όσους έχουμε μια διαφορετική οπτική, ότι πρέπει να αναλάβουμε μόνοι μας δράση, χωρίς να περιμένουμε τίποτα από την Δημοτική Αρχή.

Οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι πολύ μακριά, η απαξίωση και η αποτελμάτωση του τόπου μας όμως είναι πολύ κοντά. Μόνοι μας λοιπόν αποδεικνύουμε ότι πολλά πράγματα δεν θέλουν χρήματα, θέλουν κόπο και τρόπο. Θα συνεχίσουμε λοιπόν αυτήν την πορεία και ελπίζουμε να παρασύρουμε και την Δημοτική αρχή προς αυτήν την κατεύθυνση, με μοναδικό κερδισμένο τον Δήμο μας"

.

Στο σύνολο των εκδηλώσεων συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου. Ο πρόεδρος Νίκος Χαβέλης, μας είπε ότι η Λευκή Νύχτα (με τις προσφορές των εμπόρων το βράδυ) απογειώθηκε σε συνδυασμό με την εκδήλωση της "Ανάδυσης" και η εμπορική κίνηση βγήκε πολύ ενισχυμένη.

"Ήταν όλη την ημέρα και είχε χαρακτήρα εορταστικό. Θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί ετήσια το "αντίου του καλοκαιριού" ώστε να ξαναφέρουμε την ένταση στην αγορά της πόλης.

Πιστεύω θα υπάρξει ένα ρεύμα ανθρώπων που θα στρέφεται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Το Ξυλόκαστρο γίνεται σταδιακά χωριό. Το Κιάτο είναι πιο ενωμένο, και ειδικά στη σχέση του Δήμου με τα μαγαζιά.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να μην γίνουμε χωριό"

ΚΟΡΥΦΗ