ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Σε ‘αυτοάνοσο νόσημα’ εξελίσσεται η τακτική του Δημάρχου Κορινθίων

Όταν μπλέκεις με κάποιον που δεν τον νοιάζει το κόστος ή δεν τον έχεις μετρήσει σωστά και ταυτόχρονα δεν αποδέχεσαι ότι το «τερέν» έχει αλλάξει θα υποστείς κάποιες συνέπειες.

Το background

Πριν δυο εβδομάδες ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλ. Πνευματικός, κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ, Γ. Οικονόμου, ότι έστελνε δουλειές στην εταιρεία της κόρης του και σημείωσε  ότι ο ίδιος δεν έχει δώσει ποτέ δουλειές σε συγγενικό του πρόσωπο

Στην  ίδια συνεδρίαση ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «μιλώντας από προσωπική εμπειρία» έχει καταλάβει ότι ο Δήμαρχος ανταλλάσσει υποψηφιότητες συμβούλων με απευθείας αναθέσεις σε αυτούς!!

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Οικονόμου  είπε δημοσίως ότι ο Δήμαρχος έχει δώσει "χιλιάδες απευθείας αναθέσεις" στην εταιρεία του κουνιάδου του!! 
Ο Δήμαρχος δεν απάντησε κατά τη συνεδρίαση ούτε και την επόμενη ημέρα σε συνέντευξη στο Θ. Τσαρμπό όπου είδαμε ένα πιο ανθρώπινο αν και ευάλωτο πρόσωπο.

Η "στρατηγική σύγκρουσης"

Φαίνεται λοιπόν ότι η στρατηγική σύγκρουσης που έχει επιλεχθεί από την πλευρά του Δημάρχου αρχίζει να γυρίζει «μπούμερανγκ» και δείχνει (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) ότι έχει και ο ίδιος «ανοιχτά ζητήματα» τα οποία κατά τα φαινόμενα αδυνατεί να κλείσει επιτόπου (και θα δούμε αν θα μπορέσει να τα κλείσει στους επόμενους 7 μήνες).

Η εντύπωση δε, που έμεινε δεν είναι θετική για το Δήμαρχο αν κρίνουμε από τις περισσότερες από 2200 προβολές και 112 likes αυτής της ανάλυσης μέσα σε λίγες ημέρες

Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι ο Αλ. Πνευματικός είναι ακόμη πολιτικά ζωντανός και εκ των φαβορί, κυρίως λόγω του ότι οι προσθαφαιρέσεις της φθοράς των Β. Νανόπουλου και Ν. Σταυρέλη κάνουν τη δική του φθορά να φαντάζει μικρότερη από ότι πραγματικά είναι.

Όμως είναι και βαθειά «λαβωμένος» και οι «πληγές» αυξάνονται.

  • Η ομάδα έχει διασπαστεί και δεν έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ..
  • Ακόμη χειρότερα, ο ένας «θάβει» τον άλλο.
  • Τα περισσότερα ενημερωτικά Μέσα ή ιστοσελίδες φαίνεται να του έχουν γυρίσει την πλάτη.
  • Οι «πολλαπλασιαστές» στην κοινή γνώμη έχουν «διαιρεθεί».
  • Το στόμα του κ. Οικονόμου δεν λέει να κλείσει.

Η ρευστότητα που διαπερνά το αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι σε όλο το φάσμα του Δήμου Κορινθίων συμπαρασύρει και τον ίδιο.

To «τερέν» έχει αλλάξει

Είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη ανάρτηση ότι η τακτική τσακωμών του Δημάρχου στέλνει ένα "σινιάλο" σε αρκετό κόσμο ότι παραμένει πολιτικά ζωντανός. Αυτή είναι η θετική πλευρά. Διότι υπάρχει και η αρνητική που λέει ότι εκεί που νομίζεις ότι υπερέχεις μπορεί να βρεθείς και "από κάτω". 

Για παράδειγμα, όπως αποδείχτηκε μέχρι ώρας και στην «υπόθεση Οικονόμου» ο Δήμαρχος και το επιτελείο του δεν τα μέτρησαν σωστά τα πράγματα. 

Όταν μπλέκεις με κάποιον που δεν τον νοιάζει το κόστος ή δεν τον έχεις μετρήσει σωστά και ταυτόχρονα δεν αποδέχεσαι ότι το «τερέν» έχει αλλάξει θα υποστείς κάποιες συνέπειες. 

Υποπτευόμαστε ότι ο Δήμαρχος εφόσον προκληθεί περαιτέρω, θα επιχειρήσει να ξεκινήσει νέα αντεπίθεση προς όποιον ασκεί κριτική (όπως άλλωστε μας έχει δείξει ότι συνηθίζει) αλλά θα τον συμβουλεύαμε να προσέξει σε ποιον θα επιτεθεί, για ποιο λόγο και μέχρι ποιου σημείου.

Ο ίδιος ή τα ΜΜΕ που βγαίνουν να απαντήσουν για λογαριασμό του πρέπει πρώτα να ξαναβρούν την "ασπίδα που κάπου παράπεσε" και να βεβαιωθούν εκ των προτέρων ότι το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο της ζημιάς.

Όπως μας έχει δείξει και η ιστορία, οι μεγάλες αυτοκρατορίες ξεκινούν να πέφτουν από μικρότερες λεπτομέρειες που δεν εκτιμήθηκαν σωστά. Πόσο μάλλον για μία παράταξη στην "κουκίδα" που λέγεται Κόρινθος

Το «μομέντουμ» αρχίζει και χάνεται. Και το 2018 δεν είναι 2014.

Υ.Γ. Φανταζόμαστε μέσα στους επόμενους 7 μήνες ο Δήμαρχος θα μας δώσει τη δική του εκδοχή για τους ισχυρισμούς του κ. Οικονόμου για "χιλιάδες απευθείας αναθέσεις" στον κουνιάδο του. Υπάρχει άπλετος χρόνος.

Υ.Γ.2. Το isthmos.gr δεν κρίνει, ούτε "παίζει" τον τιμητή της δημόσιας ζωής όπως πιθανώς αρέσκονται να κάνουν άλλοι.
Εμείς παρατηρούμε, αναλύουμε, εκτιμούμε και πληροφορούμε την τοπική κοινή γνώμη σχετικά με τους συμβολισμούς που κρύβονται πίσω από τις πράξεις. 
Σημασία δεν έχουν τόσο τα γεγονότα αλλά η ερμηνεία τους!!

Κ.Ρ.

ΚΟΡΥΦΗ