ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ -

Από το Ξυλόκαστρο ο νέος Πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελαρίου

Ο νέος Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νικόλαος Σακελαρίου γεννήθηκε το 1951 στο Ξυλόκαστρο είναι έγγαμος

*O κ. Σακελλαρίου είναι στα δεξιά της φωτογραφίας

Νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναλαμβάνει ο εκ Ξυλοκάστρου Νικόλαος Σακελαρίου  αρχαιότερος των αντιπροέδρων του Δικαστηρίου. μετά συμεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπου πληρώθηκαν οι θέσεις του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, της Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, των Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Γενικής Επιτρόπου της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, των Ελλήνων Δικαστών στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο νέος  Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σακελαρίου είναι ο δεύτερος Νομικός από τη Δυτική Κορινθία που καταλαμβάνε το ύπατο αυτό αξίωμα , καθώς λίγα χρόνια πριν Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν ο κ. Χρήστος Γεραρής από το Δερβένι.

 Ο νέος Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νικόλαος Σακελαρίου γεννήθηκε το 1951 στο Ξυλόκαστρο είναι έγγαμος

Σπουδές : πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών πτυχίο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών Ξένες γλώσσες : Γαλλικά Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Πανεπιστημίου Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών των Παρισίων. Διορίστηκε: 1) Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 25.4.77 Προαγωγές: 1) στο βαθμό του Πρωτοδίκη στις 17.5.79 2) στο βαθμό του Παρέδρου του Σ.τ.Ε. από 9.8.82 3) στο βαθμό του Συμβούλου του Σ.τ.Ε. από 6.9.93
 Ο κ. Σακελλαρίου εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Ρίζου, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στη νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

ΚΟΡΥΦΗ