ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Εκπαίδευση -

Απεργούν την Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί της Κορινθίας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας σε ανακοίνωση τους καλούν τα μέλη τους σε συμμετοχή στην αυριανή τους απεργιακή κινητοποίηση. Σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο πεζόδρομος της Εθνικής τράπεζας στην Κόρινθο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας σε ανακοίνωση τους καλούν τα μέλη τους σε συμμετοχή στην αυριανή τους απεργιακή κινητοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τετάρτη 12 Μάρτη καλούμε τα μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο σε Aπεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στον πεζόδρομο της Εθνικής τράπεζας στα πλαίσια της 24ωρης  Πανελλαδικής Απεργίας στο Δημόσιο, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης».

Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν τους συναδέλφους τους για την εκδήλωση που διοργανώνουν την Πέμπτη 13 Μάρτη για την «Αξιολόγηση στην εκπαίδευση». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μαυρογιώργος, Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 18:30.

«Οργανώνουμε και ενώνουμε τη δράση μας. Ανατροπή αυτής της πολιτικής, που τσακίζει δικαιώματα και θυσίες αιώνων. Για μια ζωή με δικαίωμα στη δουλειά, στη στέγη, στο φαγητό, στην υγεία, στην παιδεία, στο εισόδημα, στη σύνταξη, στις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΟΡΥΦΗ