ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Αλέκος Πνευματικός και Βασίλης Νανόπουλος “χέρι-χέρι” στις εκλογές της Κορίνθου

Εμείς, πιστεύουμε ότι οι διαφωνίες τους είναι ελεγχόμενες έως “σκηνοθετημένες” και το “ντουέτο” αυτό πάει χέρι-χέρι στις εκλογές εδώ και καιρό. Δεν θα μας προξενήσει καμία έκπληξη εάν δούμε έρευνα ή δημοσκόπηση που θα τους εμφανίζει ως τους δυο πρώτους και αναλόγως, βέβαια, ποιος θα την έχει παραγγείλει.

45 ημέρες μένουν μέχρι τις εκλογές στην Κόρινθο και τα επιτελεία των υποψηφίων Δημάρχων αρχίζουν να “μαζεύουν” όλα τα επικοινωνιακά “όπλα” για να δημιουργήσουν μια παράσταση νίκης.

.Στο “στρατόπεδο” του Δημάρχου, Αλέκου Πνευματικού, πιθανότατα έχουν συνειδητοποιήσει ότι δυο είναι τα βασικά “χαρτιά” για να καταφέρουν να βρεθούν στο β’ γύρο, ενδεχόμενο που προς το παρόν φαντάζει εφικτό χωρίς όμως να αποκλείεται τα πράγματα να πάρουν και άσχημη τροπή.

Πρώτα, είναι η μη ύπαρξη συνδυασμού από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέκος φαίνεται να τα δίνει όλα (από την πλευρά του) για να τα καταφέρει. Φωτογραφίζεται με υπουργούς της Κυβέρνησης, στο συλαλλητήριο για τη Μακεδονία απείχε παρά το γεγονός ότι πολιτικοί φίλοι του παρόντος ή του παρελθόντος (Δ. Καμπόσος, Τ. Χωρέμης, Αδ. Γεωργιάδης) έδωσαν βροντερά μηνύματα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει συνδυασμό στις εκλογές αυτομάτως θα λείψουν κάποιες μονάδες, οι οποίες ενδεχομένως να είναι και ζωτικής σημασίας για την είσοδο στο β’ γύρο.

Το δεύτερο “χαρτί” πάντως είναι το καθοριστικότερο και δεν είναι άλλο από την ανάδειξη του “διπόλου” Πνευματικού-Νανόπουλου ως αυτό που θα πάει στο β’ γύρο. Έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν ότι ο Αλέκος θεωρεί σίγουρα πιο βατό αντίπαλο το Βασίλη Νανόπουλο σε σχέση με τον Πελοπίδα Καλλίρη για το β’ γύρο.

Όμως, ο Βασίλης παίζει και ένα ρόλο “ασπίδας” για το Δήμαρχο, υπό την έννοια ότι από τη μία “διαιρεί” τον απέναντι χώρο αλλά και από την άλλη πλευρά υπάρχει ως ένας προεκλογικός αντίπαλος για να μπορεί να συγκρούεται μαζί του και να φαίνεται ότι υπάρχει κάποια κίνηση.

Εμείς, πιστεύουμε ότι οι διαφωνίες τους είναι ελεγχόμενες έως “σκηνοθετημένες” και το “ντουέτο” αυτό πάει χέρι-χέρι στις εκλογές εδώ και καιρό.

Δεν θα μας προξενήσει καμία έκπληξη εάν δούμε έρευνα ή δημοσκόπηση που θα τους εμφανίζει ως τους δυο πρώτους και αναλόγως, βέβαια, ποιος θα την έχει παραγγείλει.

Η δημιουργία μιας παράστασης .. β’ γύρου είναι αναγκαία και για τους δυο “αντιπάλους” αφού η φθορά τους είναι οφθαλμοφανής σε όλους, οι συνδυασμοί και των δυο είναι αρκετά “αδύναμοι” και το αφήγημα και των δυο υποψηφίων είναι μόνο ο εαυτός τους.

Δεν έχουμε δει συγκροτημένο πρόγραμμα, όραμα, κατευθύνσεις, υπάρχει απλά μία παρέμβαση σε ζητήματα καθημερινότητας κυρίως.

Η εκτίμησή μας, είναι ότι τα πράγματα θα πάνε έτσι μέχρι τέλους, με “εικονικές κοκορομαχίες” μεταξύ τους στην επιφάνεια και αλληλοστήριξη στο παρασκήνιο με διάφορους τρόπους.

ΚΟΡΥΦΗ