ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δημοτικά -

Αφήνουν στο έλεός του το αρχαιότερο Spa του Λουτρακίου

Έκκληση σε όλους τους φορείς και τα ΜΜΕ της περιοχής, κάνει ο πρόεδρος του Φλοίσβου Λουτρακίου, Κώστας Μεταξάς, για να μην καταστραφεί το "αρχαιότερο Spa του Λουτρακίου"

Έκκληση σε όλους τους φορείς και τα ΜΜΕ της περιοχής, κάνει ο πρόεδρος του Φλοίσβου Λουτρακίου, Κώστας Μεταξάς, για να μην καταστραφεί το "αρχαιότερο Spa του Λουτρακίου", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

"Η ανάγκη προστασίας των ευρημάτων που έχουν αποκαλυφθεί", τονίζει, "από τη μεγάλη φθορά που έχουν υποστεί από την έκθεσή τους στις διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες και όχι μόνο". κρίνεται επιτακτική.

Αλλιώς, προειδοποιεί ότι "σε λίγα χρόνια θα έχουν όλα καταστραφεί και η όλη προσπάθεια μαζί με τη χρηματοδότηση θα πάνε χαμένες, ενώ, οι κάτοικοι του Φλοίσβου, θα έχουν δίπλα τους "αντί για ένα αρχαιολογικό μνημείο, ένα χωράφι με μπάζα και πέτρες"

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρέδρου του Φλοίσβου Λουτρακίου, Κώστα Μεταξά:

Ύστερα από έναν χαμένο χρόνο, το 2017, άρχισαν και πάλι οι ανασκαφές στη Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου πριν δυο μέρες.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι αυτή η περίοδος καλύτερη από τις προηγούμενες και να φέρει στο φως πολλά και σημαντικά ευρήματα.

Εκείνο όμως που δε θα σταματήσουμε ποτέ να λέμε και να επιμένουμε σε αυτό , είναι η ανάγκη προστασίας των ευρημάτων που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα και που εμείς που ζούμε δίπλα τους βλέπουμε και την μεγάλη φθορά τους από την έκθεση στις διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες και όχι μόνο.

Αν δε ληφθούν κάποια άμεσα μέτρα σε λίγα χρόνια θα έχουν όλα καταστραφεί, η όλη προσπάθεια και η χρηματοδότηση θα πάει χαμένη και εμείς θα έχουμε δίπλα μας ένα χωράφι με μπάζα και πέτρες δίπλα μας.

Θα πρέπει όλοι, Περιφέρεια, που χρηματοδοτεί και την 'ερευνα, ο Δήμος, Φορείς και ιδιώτες να ενώσουμε τις δυνάμεις και τουλάχιστον να διασώσουμε το συγκρότημα των λουτρών , το αρχαίο αυτό ΣΠΑ που συνδέει το Λουτράκι του χθες με το Λουτράκι του σήμερα και αυτό θα πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ !!!!

Ζητούμε από όλα τα ΜΜΕ να προβάλουν αυτήν την ανάγκη προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος του Φλοίσβου Λουτρακίου

ΚΟΡΥΦΗ